top of page
Çocuklarla Yaratıcı Drama Atölyesi
Çocuklarla Yaratıcı Drama Atölyesi

18 Şub Paz

|

Bergama

Çocuklarla Yaratıcı Drama Atölyesi

Çocuklarla onların kendi imge dünyalarını keşfetmelerini sağlayacak keyifli ve eğlenceli bir yolculuğa çıkıyoruz!

Saat ve Yer

18 Şub 2024 11:00 – 13:00

Bergama, Turabey, Yamak Sk No:17, 35700 Bergama/İzmir, Türkiye

Etkinlik Hakkında

Yaratıcı Drama Atölyesi 7-12 yaş

Çocuklarla onların kendi imge dünyalarını keşfetmelerini sağlayacak keyifli ve eğlenceli bir yolculuğa çıkıyoruz!

Yaratıcı drama, doğaçlama, rol yapma vb. tiyatro ya da drama tekniklerinden yararlanarak, grup çalışması içinde bireylerin bir yaşantıyı, bir olayı, bir fikri, kimi zaman bir soyut kavramı ya da bir davranışı, eski bilişsel örüntülerin yeniden düzenlenmesi yoluyla ve gözlem, deneyim, duygu ve yaşantıların gözden geçirildiği ‘oyunsu’ süreçlerde anlamlandırması ve canlandırması olarak tanımlanabilir.

Yaratıcı drama çalışmalarının genel amacı, her alanda yaratıcı, kendine yetebilen, kendini tanıyan, çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilen, ifade ve hayal gücünü geliştirebilen bireyler yetiştirmektir. Yaratıcı drama, başta tiyatro olmak üzere ana sanat dallarının tümüyle ve birçok farklı alanla ilişkilendirilebilir, katılımcılarının bireysel gelişimini çok yönlü şekilde destekler.

Atölyenin Hedefleri:

Yaratıcı Drama Atölyesi çocukların;

  • Demokratik tutum ve davranış geliştirmelerini,
  • Grupla birlikte hareket edebilme yetisi kazanmalarını ve işbirlikçi eyleme geçme becerisi geliştirmelerini,
  • Oyunlar ve hikayeler içinde neden-sonuç ilişkisi kurabilmelerini,
  • Yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini geliştirmelerini,
  • Sorgulayabilmelerini ve kendilerini özgürce ifade edebilmelerini,
  • Estetik bir bakış açısı kazanmalarını,
  • Kendi imge dünyalarını keşfe çıkmalarını, duyuları aracılığıyla hikayeler ile bağ kurmalarını ve atölyenin sonunda tüm bu öğrenilen teknikleri uygulayıp, hikaye anlatmanın özgürlüğüyle tanışmalarını amaçlamaktadır.

Atölye Kayıt:

  • Atölye kontenjanı 15 katılımcı ile sınırlıdır, talebe göre ek sınıflar açılabilir.
  • Atölye katılımcıların yaş gruplarına göre planlanacaktır.
  • Atölye haftada 1 gün ve 120 dakika (2 oturum) ve 4 hafta olarak planlanacaktır.
  • Atölye katılım ücretlidir. Ne Yerde Ne Gökte Derneği hesabına bağış olarak yatırılacaktır. Iban bilgileri formda belirtilmiştir.

Atölye Tarih ve Saatleri:

18 Şubat 11.00 - 13.00

25 Şubat 11.00 - 13.00

3 Mart 11.00 - 13.00

14 Nisan 11.00 - 13.00

Atölyenin Drama Liderleri Hakkında:

Duygu Aslan

1987 Adana doğumludur. 2009 yılında Çukurova Üniversitesi Matematik Bölümü’nden, 2013 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi  İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 2005 ve 2008 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Tiyatro kulübünde bir çok oyunda ve festivalde rol aldı. 2013 yılında İzmir’e matematik öğretmeni olarak  atandı. 2016 dan beri Kınık'ta öğretmenliğe devam etmektedir. 2016 yılında  Bergama Şehir Tiyatrosu’na dahil oldu. 2018 yılında Bergama Şehir Tiyatrosu tarafından sergilenen “Hamlet”  oyununda rol aldı. 2019 yılında Bergama‘da düzenlenen “Bergama Çevre Filmleri Festivali” ekibinde, 2019 ve 2021 yıllarında Bergama Uluslararası Tiyatro Festivali organizasyonunda yer aldı. Ne Yerde Ne Gökte Derneği ve Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı'nın gönüllü yürütücü ekibinde çalışmaktadır.

Umut Aslan

1982 yılında İzmir’de doğdu. İzmir Maliye Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra Kordon Vergi Dairesinde çalışmaya başladı.  Çalışırken, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünde lisans, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstütüsü’nde de yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bergama’da Büro Emekçileri Sendikası İlçe Temsilciliği yaptı. Bergama İlgili Babalar Derneği ve Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin kuruluşunda  görev aldı. Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda oyunculuk yaptı.  2019 yılında Bergama Çevre Filmleri Festivali ve 2021 yılında Bergama Tiyatro Festivali’nin organizasyonunda yer aldı. Halen Ne Yerde Ne Gökte Derneği yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Çalışmalarına Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı'nın gönüllü yürütücü ekibinde yer almaktadır.

İletişim: umutsuzlukmu@gmail.com & sahin.duygu@windowslive.com

Bu Etkinliği Paylaş

bottom of page