top of page
Geceyi Yürümek - Sergi
Geceyi Yürümek - Sergi

08 Mar Cum

|

Bergama

Geceyi Yürümek - Sergi

“Geceyi Yürümek” sergisi, Tersine Çevir projesi kapsamında Ocak ve Şubat aylarında gerçekleşen Günseli Baki’nin yürütücülüğünü yaptığı Geceyi Yürümek Atölyesi sürecinde üretilen çalışmaları bir araya getiriyor. Sergi 1 Nisan'a kadar izlenebilir.

Saat ve Yer

08 Mar 2024 20:30 – 14 Mar 2024 18:02

Bergama, Turabey, Yamak Sk No:17, 35700 Bergama/İzmir, Türkiye

Etkinlik Hakkında

Geceyi Yürümek Sergisi 8 Mart’ta Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı’nda açılıyor.

“Geceyi Yürümek” sergisi, Tersine Çevir projesi kapsamında Ocak ve Şubat aylarında gerçekleşen Günseli Baki’nin yürütücülüğünü yaptığı Geceyi Yürümek Atölyesi sürecinde üretilen çalışmaları bir araya getiriyor.

Sağaltıcı ve yaratıcı bir deneyim alanı yaratabilmenin olanaklarını katılımcılarla birlikte tartışan, Virginia Woolf’tan, Agnes Varda’ya, Yoko Ono’dan, Rebecca Solnit’e kadar birçok düşünür, yazar ve sanatçı kadının yaratıcı süreçlerinin ve avangard sanat pratiklerinin işlendiği atölye sürecinde sanatçılar gece yürüyüşleri gerçekleştirdiler. Sergi, farkı şehirlerde “sürüklenen” ve belirsizliğe, keşfetmeye, kaybolmaya, kimliği yok etmeye, kendini bulmaya, varoluşuyla yüzleşmeye yürüyen, geceyi sahiplenen sanatçı kadınların gece yürüyüş anlatılarına odaklanıyor. 8 Mart’ta Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı’nda açılacak olan sergi izleyiciyi, aşina olandan uzak bir zaman diliminde zihnin bedenle dansının düşündürdüklerine davet ediyor.

Sergi 1 Nisan tarihine kadar cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı'nda görülebilir.

Sanatçılar:

Aslıhan Güçlü, Aysel Özkan, Begüm Telci, Duygu Şahin Aslan, Gözde Yenipazarlı, Hale Yiğit, Nesrin Ermiş Pavlis, Özge Enginöz, Pınar Boztepe Mutlu, Rojbin Deniz Özyürek, Selin Atik, Sezgi Abalı, Şerife Aslan, Yasemin Atasoy, Zülal Güler

Geceyi Yürümek Atölyesi ve Sergi Kürasyonu:

Günseli Baki

“TERSİNE ÇEVİR” kasım ayında İzmir, Bergama’da Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı’da başlıyor. Proje, cinsiyet farklılıklarından kaynaklanan ve eşitsiz güç ilişkisine yol açan yapıların nasıl değiştirileceğini tartışan toplumsal cinsiyet eşitliği atölyeleri ile seminerler, sunumlar, tiyatro oyunları, sergi ve sanatçı konuşmalarıyla farklı disiplinlerde etkinlikleri bir araya getiriyor. Kasım ayından nisan ayına kadar her ay gerçekleşecek etkinliklerle eşitsizliği temellendiren ve toplumsal bir uzlaşı haline gelen algıları tersine çevirmek için farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Bu Etkinliği Paylaş

bottom of page